Pavilonok háza Bangalore-ban

House Pavilions Bangalore



A pavilonok házát tervezte Építészeti paradigma az indiai Bangalore-ban. A rezidenciát három nemzedék számára tervezték, akik egy fedél alatt élnek, ami gyakori helyzet ezen a területen. A város szélén elzárt közösségben való elhelyezkedés lehetőséget kínál ennek a viszonylag új jelenségnek a felfedezésére, amely menekülést ígér a sűrű város ellenségeskedése elől, miközben továbbra is kapcsolódik hozzá. Ezek a közösségek keresettek és kívánatos helyek a luxus életmódhoz, amelyek szoros kapcsolatot igényelnek a szabadban.



A kedvező éghajlati viszonyok miatt a bangalorei menedékház elképzelése olyan minimális lehet, mint egy nyitott pavilon, amelynek teteje csak van. A nyitott terek a hagyományos indiai házak kontextusában mindig is kulcsfontosságú szerepet játszottak, amelyeket általában a beltéri terek kiterjesztéseként vagy kültéri helyiségekként tekintenek, amelyek sokféle funkciót támogatnak. Az udvar gyülekezőhelyként vagy alvóhelyként szolgál a nyár folyamán, ugyanakkor segített a fény és a hőmérséklet szabályozásában, mellyel a házak hűvösek maradtak a forró nyarakban.

A közéleti és a magánszféra megkülönböztetésének családi igénye támogatta a ház ötletét egy sorozat pavilonként egy sík, 1000 négyzetméteres telken. Az eltérő szintű magánélet igényét az észak-déli mentén két vízszintes sávon keresztül tárják fel, amelyeket nagy, szabad tér választ el egymástól. A nyilvános zóna magában foglalja a rajzot, az étkezést és a konyhát, míg a privát zóna nagyrészt a hálószobák számára szolgál. A két zónát egy mozgásgerinc köti össze, amely a családi ház pavilonjává válik.



Mr. Smith-nek 4 lánya volt a válasz



A vizet hőszabályozóként vezetik be, hogy a forró nyár folyamán a párolgási hűtés révén természetes módon lehűtsék a házat, és hogy hangsúlyozzák a külső belső élményt is. A központi udvar lehetővé teszi a magánélet fenntartását az alsó szinteken, miközben a felső szinteket vizuálisan összeköti a külsővel.

Az érzékeny tervezési és orientációs stratégiák elősegítik a természetes fénytől és a szellőztetéstől való túlzott függőséget, ugyanakkor passzív stratégiákat is alkalmaznak az épület és a fűtővíz hűtésére. Az esővíz-betakarítási stratégiák, például a talajvíz-feltöltő gödrök, segítenek a felszíni lefolyás szabályozásában. Helyi anyagokat és embereket használ az építkezéshez. Ez a belső tapasztalat megragadja a kertek közepette való élet lényegét egy olyan gyorsan fejlődő helyen, mint Bangalore, amely a kijózanító „kertváros” elvesztésének küszöbén áll.